Hulp bij emotie-eten

Heb je al veel diëten gevolgd? Lukt het je wel om af te vallen, maar kom je iedere keer weer aan? Weet je eigenlijk wel hoe het moet, maar ga je toch weer de fout in? Heb jij de neiging om chocola te grijpen als je je verdrietig of alleen voelt? Een zak chips als je boos bent? Kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal in de fout bent gegaan? Weet dan dat je dit emotie-eten onder controle kunt krijgen. Tientallen vrouwen is het al gelukt. Zij realiseren zich nu dat ze deze vaak lastige emoties wegstoppen onder een laag eten.

“Als ik verdrietig ben, dan ga ik veel eten. Daarna word ik boos omdat ik veel gegeten heb. Dan wil ik juist wéér eten. Nu realiseer ik me dat dit niet werkt en dat ik mezelf hierin kan tegenhouden. Bijvoorbeeld door afleiding te zoeken en te accepteren dat ik verdrietig mag zijn. Ik heb geleerd dat ik dat verdriet niet weg hoef te stoppen en wel mag huilen”.
Alice (27)

“Ik moet en zal chocolade hebben. Het is dan ook niet meer genieten van de chocolade. Ik probeer wel steeds iedere dag weer te beginnen.”
Gea (49)

Herkenbaar?

Maak dan eens een afspraak om te bespreken wat we voor je kunnen doen. Onze diëtist Marianne Wind is gespecialiseerd op het gebied van emotie-eten. Tijdens de consulten word je door middel van allerlei praktische oefeningen bewust gemaakt van wanneer en waarom je gaat snoepen en snaaien. Vervolgens wordt besproken hoe je dat kunt voorkomen of verminderen. Bij emotie-eten heeft diëten geen zin; het wordt zelfs afgeraden. Het onder controle krijgen van het emotie-eten levert veel meer op.

Hoe kunnen we je begeleiden?

Individuele begeleiding

Wil jij graag:

  • Je meer bewust worden van je eetpatronen?
  • Het emotie-eten onder controle krijgen?
  • Geleidelijk én blijvend gewicht verliezen, in plaats van snel afvallen en daarna weer aankomen met rente?

Dan is onze aanpak bij emotie-eten passend voor jou. Onze aanpak is geschikt voor mensen die serieus aan de slag willen om blijvend af te vallen, gezonder en fitter te worden en om definitief het emotie-eten en jojo-en onder controle te krijgen.

Begeleiding vindt plaats in Gorredijk en Heerenveen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop ‘Uit Emotie-eten’

In plaats van meteen een afspraak maken, kan je (eerst) ook meedoen aan de workshop ‘Uit Emotie-eten’. Je kunt dan ervaren waar je echt behoefte aan hebt als je je moe, verdrietig of boos voelt. Je leert hoe je om kunt gaan met deze gevoelens zonder te eten. Een aantal reacties na de workshop:

  • Janine (28): “Erg fijn om ervaringen te kunnen delen met elkaar in een kleine groep, dat maakt de drempel tot praten lager”
  • Mascha (34): “Ik heb het inzicht gekregen dat ik eerste hulp bij eetbuien toe kan passen en dat ik niet de enige ben”
  • Johannes (62): “Een lekker ongedwongen workshop, heel herkenbaar”
  • Maaike (20): “Ik weet nu waarom je na een drukken werkdag op de bank gaat zitten eten en hoe je dat in kleine stappen op kunt lossen”
  • Esther (39): “Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik eetmomenten kan doorbreken door gevoelens toe te laten”

Workshoplocaties & -data

Momenteel staan er geen workshops op de agenda. Indien je geïnteresseerd bent in een workshop, horen wij dat graag. Wij kunnen je dan informeren over de mogelijkheden. Weet je zelf een groepje van minimaal 6 personen die geïnteresseerd zijn in het volgen van de workshop? Neem contact met ons op, al vanaf 6 personen kunnen wij de workshop verzorgen!

Prijs: € 18.- per persoon. Let op: meld je aan met twee personen, dan is de 2e persoon gratis!

Onder contact lees je hoe je een afspraak kan maken. Ook kan je je via het contactformulier opgeven voor de workshop.

Ben jij een emotie-eter? Doe de gratis test!

Herken jij jezelf als emotie-eter? Heb jij de neiging je lastige gevoelens als verdriet, irritaties, stress of onrust te dempen met een laag chocola en koekjes? Of vind je het juist lastig verleidingen op feestjes, BBQ’s, in een restaurant etc te weerstaan? Doe de test en ontdek of je een emotie-eter en/of verleidingseter bent. Vraag de test aan door hier je naam en e-mailadres achter te laten en aan te geven dat je de test wilt ontvangen. Je ontvangt deze dan op het opgegeven e-mailadres.

Stap uit de vicieuze cirkel van emotie-eten, dat lukt jou ook!

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding