Bellen met Diëtistenpraktijk De Friese Meren

Eetstoornissen

Eetstoornissen zoals Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en een Eetbuistoornis zijn psychische stoornissen. Hierbij is sprake van verstoord eetgedrag.

Het kan zo zijn dat eten bij jou een obsessie is geworden in plaats van een gezellige en lekkere aangelegenheid. Hierdoor staat de hele dag bij in het teken van eten, maar niet op een positieve manier. De problemen die ontstaan, hebben een grote invloed op jouw dagelijkse leven, zowel mentaal, fysiek als sociaal. Om hiervan te herstellen heb je hulp nodig. Omdat dit een psychische stoornis is met verstoord eetgedrag, is een samenwerking nodig met een psycholoog die ook gespecialiseerd is in eetstoornissen.

Wanneer er geen diagnose van een eetstoornis is gesteld, maar je herkent je wel in bovenstaande problemen, dan ben je altijd welkom voor een gesprek (let op: er wordt bij ons geen diagnose gesteld). We kunnen we samen kijken naar jouw eetgewoonten en eetgedrag en een plan maken. Het doel is om een volwaardig voedingspatroon op te stellen en daarbij de relatie met voeding te herstellen.

Onze diëtist Julia Dijkstra-Sas heeft zich gespecialiseerd in dit ziektebeeld en kan hierbij helpen.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding