Bellen met Diëtistenpraktijk De Friese Meren

Onze specialisten staan voor u klaar!

Diëtistenpraktijk De Friese Meren is in 2011 opgericht door Minke Molenaar-Rienstra. De praktijk heeft vanaf de start een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels wordt er spreekuur gedaan op 13 locaties. De praktijk wordt inmiddels versterkt door Marianne Wind, Margaretha Kussendrager, Julia Dijkstra-Sas, Jeanine Visscher-van de Bunt en Stephanie de Lange. We zijn allemaal ‘allround’ diëtisten met specialisaties op specifieke gebieden.

Minke Molenaar-Rienstra

Mijn naam is Minke Molenaar-Rienstra (1e van links op de foto). Sinds september 2011 ben ik eigenaresse van Diëtistenpraktijk De Friese Meren. In juni 2010 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Daarna heb ik verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van ander andere diabetes, overgewicht, coeliakie, voedselallergieën, maag/darm problematiek, ondervoeding en gedragsverandering.

Na ervaring op te hebben gedaan als diëtist bij de thuiszorg en in verschillende zelfstandige diëtistenpraktijken, heb ik besloten om mijn eigen ideeën en idealen uit te gaan werken door mijn eigen praktijk te starten. In mijn diëtistenpraktijk heeft het centraal stellen van de cliënt een hoge prioriteit. Ik probeer dan ook altijd, waar mogelijk, rekening te houden met uw wensen en omstandigheden. Coaching is een grote taak van de diëtist. Na het geven van de adviezen, zal ik u dan ook proberen te motiveren en ondersteunen om het advies daadwerkelijk op te volgen.

Spreekuurlocaties: Heerenveen, Koudum, Oudemirdum, Warns en Woudsend.

Marianne Wind

Mijn naam is Marianne Wind (1e van rechts op de foto). Na het afronden van de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen heb ik de opleiding tot gezondheidswetenschapper (richting Gezondheidsvoorlichting en –bevordering) in Maastricht gevolgd. Tijdens en na deze opleiding ben ik een aantal jaren in het onderzoek werkzaam geweest. Ik heb mij vooral bezig gehouden met projecten die als doel hadden kinderen en jongeren gezonder te laten eten. Ook ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Diabetes Federatie. Sinds 2013 werk ik bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren.

Het geeft mij voldoening als ik mensen kan helpen bij het duurzaam veranderen van hun eetgewoontes. Gezonder eten klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. We zullen het tijdens de consulten daarom niet altijd over eten hebben, omdat ‘eten’ het probleem vaak niet is. Velen van ons weten immers wel wat gezond eten is, maar we doen het niet! Het is de manier waarop we met ons eten omgaan waardoor we te weinig, te veel of de ‘verkeerde’ dingen gaan eten. Daarom heb ik verschillende scholingen gevolgd op het gebied van emotie-eten en gedragsverandering. Tijdens de consulten maak ik onder andere veel gebruik van ACT (Acceptance and Commitment Training).  Want eten is gedrag en laat dát nou zo moeilijk zijn om te veranderen.

Naast voeding besteed ik ook aandacht aan andere leefstijlfactoren, zoals beweging, stress en ontspanning. Sinds 2021 mag ik mij Leefstijldiëtist® noemen.

Heb je al eerder diëten, adviezen en/of coaching trajecten geprobeerd die onvoldoende hebben geholpen? Kijk eens of je nu open staat voor een alternatief dat wellicht beter werkt dan wat je tot nu toe zelf (of met hulp van anderen) hebt geprobeerd. Kijk hier voor meer informatie over mijn manier van werken.

Spreekuurlocaties: Gorredijk en Heerenveen.

Margaretha Kussendrager

Ik ben Margaretha Kussendrager (2e van rechts op de foto). In 2001 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na mijn studie ben ik als diëtist aan de slag gegaan bij een fabrikant van baby- en kindervoeding. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven heb ik er in 2016 voor gekozen om weer als diëtist aan de slag te gaan. Ik werk sinds 1 juni 2017 bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren. Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met onder andere diabetes, overgewicht, ondergewicht en maag/darm problematiek. Ik vind het een uitdaging om met de cliënt op zoek te gaan naar een methode die echt bij de cliënt past, zodat het niet een tijdelijk dieet maar echt een nieuwe leefstijl wordt.

Door mijn affiniteit met babyvoeding heb ik er voor gekozen om ook de opleiding voor kinderdiëtist te volgen. Goede voeding begint bij de basis en daarom vind ik het belangrijk (én leuk) om kinderen (en hun ouders) al op jonge leeftijd te leren wat een gezonde voeding is. Sinds 2020 werk ik met de methode Kinderdieetcreatie. Kijk voor meer informatie onder Methode Kinderdieetcreatie. Tevens volg ik bijscholingen op verschillende andere gebieden, zoals diabetes, maag- darmproblematiek en overgewicht. Daarnaast ben ik aangesloten bij ParkinsonNet. Voor de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson werk ik samen met andere disciplines.

Spreekuurlocaties: Balk, Emmeloord en Heerenveen.

Julia Dijkstra-Sas

Mijn naam is Julia Dijkstra-Sas (2e van links op de foto). In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie kon ik aan de slag bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren als vervanging van Marianne Wind tijdens haar zwangerschapsverlof. Nadat Marianne terug kwam, ben ik bij de praktijk blijven werken.

Mijn interesse in voeding, het contact met cliënten en hen helpen vind ik een hele prettige combinatie wat mijn werk als diëtist mooi maakt. In de behandeling staat voor mij de cliënt centraal. Ik vind het belangrijk om te blijven luisteren naar wat de cliënt wil en blijven kijken naar wat bij de cliënt past. Graag maak ik een persoonlijk advies op maat en help ik om dit advies op te volgen en vol te houden.

In 2020 heb ik de bijscholing van Kinderdieetcreatie gevolgd en sindsdien werk ik met deze gezellige en kindvriendelijke methode. Kijk voor meer informatie onder Methode Kinderdieetcreatie.

Spreekuurlocaties: Balk, Bolsward, Gorredijk, Sneek en Witmarsum.

Jeanine Visscher-van de Bunt

Mijn naam is Jeanine Visscher-van de Bunt (hier naast op de foto). In 2011 heb ik de studie Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond. Door de slechte situatie op de arbeidsmarkt destijds, ben ik niet als diëtist aan de slag gegaan. Ik heb verschillende banen gehad in een andere branche. Uiteindelijk bleef het enthousiasme om als diëtist aan het werk te gaan bestaan! Vooral het persoonlijke gesprek met de cliënt en deze helpen naar een betere gezondheid is wat mij voldoening geeft.

De uitbreiding van de praktijk en mijn open sollicitatie vielen mooi samen en zo ben ik in 2022 begonnen als diëtist op de locatie Urk. Ik ben gestart als allround diëtist en zie vooral cliënten met overgewicht, diabetes, hypertensie, hyperlipidemie en onbedoeld gewichtsverlies. In de komende periode zal ik mijn kennis en ervaring uitbreiden met andere ziektebeelden.

Spreekuurlocaties: Emmeloord, Lemmer en Urk.

Stephanie de Lange

Mijn naam is Stephanie de Lange. Na het afronden van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen ben ik aan de slag gegaan in een eerstelijns diëtistenpraktijk. Vanaf juni 2022 heb ik het zwangerschapsverlof van Julia waargenomen en daarna kon ik bij de praktijk blijven werken op de locatie in Heerenveen.

Ik zie op mijn spreekuur regelmatig cliënten met overgewicht, diabetes en/of hart- en vaatziekten. Ook begeleid ik graag cliënten in het voortraject voor een

maagverkleining en ben ik gespecialiseerd in emotie- eten. Daarnaast heb ik affiniteit met zwangerschap, vrouwen met een zwangerschapswens en hormonale klachten zoals PCOS.

Het leukste aan diëtist zijn vind ik het werken met mensen en de combinatie tussen voeding en de psychologie van gedragsverandering. Ik zie in de praktijk vaak dat het niet lukt om aanpassingen vol te houden, zeker in periodes van stress, drukte of veel verleidingen. Het eetgedrag is verbonden met gewoontes, situaties en emoties. Dat maakt het zo lastig om je eetpatroon (blijvend) te veranderen en blijf je vaak jojoën. Ik help graag door met jou te zoeken naar een balans in de leefstijl die bij jou past, zodat het een leefstijl wordt die je je hele leven kunt volhouden in plaats van een tijdelijk dieet. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in emotie- eten en gedragsverandering. Zo kan ik net dat stapje extra in de begeleiding geven om jouw doelen te behalen.

Daarbij besteed ik niet alleen aandacht aan de voeding, maar kijk ook naar beweging en ontspanning. Ik ben namelijk ook leefstijlcoach.

Spreekuurlocatie: Heerenveen

Titel en kwaliteit

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Dit betekent dat iemand zichzelf niet zomaar diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek. Om onze kwaliteit te blijven waarborgen, staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en Diëtistencoöperatie Nederland.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding