Onze specialisten staan voor u klaar!

Diëtistenpraktijk De Friese Meren is in 2011 opgericht door Minke Molenaar-Rienstra. De praktijk heeft vanaf de start een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels wordt er spreekuur gedaan op 11 locaties. De praktijk wordt inmiddels versterkt door Marianne Wind en Annika Hof.

Minke Molenaar-Rienstra

Mijn naam is Minke Molenaar-Rienstra (midden op de foto). Sinds september 2011 ben ik eigenaresse van Diëtistenpraktijk De Friese Meren. In juni 2010 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Daarna heb ik verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van diabetes, overgewicht, maag/darm problematiek, ondervoeding en gedragsverandering.

Na ervaring op te hebben gedaan als diëtist bij de thuiszorg en in verschillende zelfstandige diëtistenpraktijken, heb ik besloten om mijn eigen ideeën en idealen uit te gaan werken door mijn eigen praktijk te starten. In mijn diëtistenpraktijk heeft het centraal stellen van de cliënt een hoge prioriteit. Ik probeer dan ook altijd, waar mogelijk, rekening te houden met uw wensen en omstandigheden. Coaching is een grote taak van de diëtist. Na het geven van de adviezen, zal ik u dan ook proberen te motiveren en ondersteunen om het advies daadwerkelijk op te volgen.

Spreekuurlocaties: Balk, Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug), Koudum, Oudemirdum, Warns en Woudsend.

Marianne Wind

Mijn naam is Marianne Wind (rechts op de foto). In 1999 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ook ben ik opgeleid als gezondheidswetenschapper, richting Gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Tijdens en na deze opleiding ben ik een aantal jaren in het onderzoek werkzaam geweest. Ik heb mij vooral bezig gehouden met projecten die als doel hadden kinderen en jongeren gezonder te laten eten. Ook ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Diabetes Federatie. Sinds 2013 werk ik bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren.

Het geeft mij voldoening als ik mensen kan helpen bij het veranderen van hun eetgewoontes. Gezonder eten klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Een beter inzicht in eigen gewoonten en kennis over gezonde voeding zijn nodig om eetgewoonten op een goede manier te veranderen. Graag help ik u bij het volhouden van eenmaal nieuw aangeleerde gewoontes. In 2014 heb ik de bijscholing Emotie-eten de Baas gevolgd, waardoor ik mij nu Emotie-eten de Baas specialist mag noemen. Kijk voor meer informatie onder Emotie-eten.

Spreekuurlocaties: Gorredijk, Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug) en Lemmer.

Annika Hof

Bij deze stel ik mijzelf graag voor. Mijn naam is Annika Hof (links op de foto) en ik ben in februari 2016 als diëtist het team van Diëtistenpraktijk De Friese Meren komen versterken. De praktijk was niet geheel nieuw voor mij. In 2014 heb ik mijn stageperiode bij Minke in de praktijk afgerond en ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanze hogeschool te Groningen. Hierna ben ik aan de slag gegaan in het werkveld en heb ik ervaring opgedaan met onder andere over- en ondergewicht, diabetes en darmklachten. Daarnaast heb ik ervaring als diëtist in de gehandicaptenzorg. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen met een gezond voedingspatroon. Een goede band tussen cliënt en diëtist is daarbij voor mij van groot belang. Op die manier kunnen we samen ook echt iets bereiken! Wellicht tot ziens!

Spreekuurlocatie: Heerenveen (Burgemeester Falkenaweg 40).

Margaretha Kussendrager

Margaretha werkt sinds 1 juni 2017 bij ons in de praktijk. Binnenkort zal ze zich hier op de website voorstellen!

Spreekuurlocaties: Balk en Emmeloord.

Titel en kwaliteit

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Dit betekent dat iemand zichzelf niet zomaar diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek. Om onze kwaliteit te blijven waarborgen, staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding