Onze specialisten staan voor u klaar!

Diëtistenpraktijk De Friese Meren is in 2011 opgericht door Minke Molenaar-Rienstra. De praktijk heeft vanaf de start een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels wordt er spreekuur gedaan op 10 locaties. De praktijk wordt inmiddels versterkt door Marianne Wind en Margaretha Kussendrager.

Minke Molenaar-Rienstra

Mijn naam is Minke Molenaar-Rienstra (midden op de foto). Sinds september 2011 ben ik eigenaresse van Diëtistenpraktijk De Friese Meren. In juni 2010 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Daarna heb ik verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van diabetes, overgewicht, allergieën en intoleranties, maag/darm problematiek, ondervoeding en gedragsverandering.

Na ervaring op te hebben gedaan als diëtist bij de thuiszorg en in verschillende zelfstandige diëtistenpraktijken, heb ik besloten om mijn eigen ideeën en idealen uit te gaan werken door mijn eigen praktijk te starten. In mijn diëtistenpraktijk heeft het centraal stellen van de cliënt een hoge prioriteit. Ik probeer dan ook altijd, waar mogelijk, rekening te houden met uw wensen en omstandigheden. Coaching is een grote taak van de diëtist. Na het geven van de adviezen, zal ik u dan ook proberen te motiveren en ondersteunen om het advies daadwerkelijk op te volgen.

Spreekuurlocaties: Balk, Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug), Koudum, Oudemirdum, Warns en Woudsend.

Marianne Wind

Mijn naam is Marianne Wind (links op de foto). In 1999 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ook ben ik opgeleid als gezondheidswetenschapper, richting Gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Tijdens en na deze opleiding ben ik een aantal jaren in het onderzoek werkzaam geweest. Ik heb mij vooral bezig gehouden met projecten die als doel hadden kinderen en jongeren gezonder te laten eten. Ook ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Diabetes Federatie. Sinds 2013 werk ik bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren.

Het geeft mij voldoening als ik mensen kan helpen bij het veranderen van hun eetgewoontes. Gezonder eten klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Een beter inzicht in eigen gewoonten en kennis over gezonde voeding zijn nodig om eetgewoonten op een goede manier te veranderen. Graag help ik u bij het volhouden van eenmaal nieuw aangeleerde gewoontes. In 2014 heb ik de bijscholing Emotie-eten de Baas gevolgd, waardoor ik mij nu Emotie-eten de Baas specialist mag noemen. Kijk voor meer informatie onder Emotie-eten.

Spreekuurlocaties: Gorredijk en Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug).

Margaretha Kussendrager

Ik ben Margaretha Kussendrager (rechts op de foto). In 2001 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na mijn studie ben ik als diëtist aan de slag gegaan bij een fabrikant van baby- en kindervoeding. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven heb ik er in 2016 voor gekozen om weer als diëtist aan de slag te gaan. Ik werk sinds 1 juni 2017 voor Diëtistenpraktijk De Friese Meren.
Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met onder andere diabetes en over- en ondergewicht. Ik vind het een uitdaging om met de cliënt op zoek te gaan naar een methode die echt bij de cliënt past, zodat het niet een tijdelijk dieet maar echt een nieuwe leefstijl wordt.

Door mijn affiniteit met babyvoeding heb ik er voor gekozen om ook de opleiding voor kinderdiëtist te volgen. Goede voeding begint bij de basis en daarom vind ik het belangrijk (én leuk) om kinderen (en hun ouders) al op jonge leeftijd te leren wat een gezonde voeding is.

Spreekuurlocaties: Balk, Emmeloord, Lemmer en Heerenveen (Burgemeester Falkenaweg 40).

Titel en kwaliteit

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Dit betekent dat iemand zichzelf niet zomaar diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek. Om onze kwaliteit te blijven waarborgen, staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding