Onze specialisten staan voor u klaar!

Diëtistenpraktijk De Friese Meren is in 2011 opgericht door Minke Molenaar-Rienstra. De praktijk heeft vanaf de start een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels wordt er spreekuur gedaan op 11 locaties. De praktijk wordt inmiddels versterkt door Marianne Wind, Margaretha Kussendrager, Julia Sas en Anne-Marie Fijnvandraat. We zijn allemaal ‘allround’ diëtisten met specialisaties op specifieke gebieden.

Minke Molenaar-Rienstra

Mijn naam is Minke Molenaar-Rienstra (midden op de foto). Sinds september 2011 ben ik eigenaresse van Diëtistenpraktijk De Friese Meren. In juni 2010 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen. Daarna heb ik verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van ander andere diabetes, overgewicht, coeliakie, voedselallergieën, maag/darm problematiek, ondervoeding en gedragsverandering.

Na ervaring op te hebben gedaan als diëtist bij de thuiszorg en in verschillende zelfstandige diëtistenpraktijken, heb ik besloten om mijn eigen ideeën en idealen uit te gaan werken door mijn eigen praktijk te starten. In mijn diëtistenpraktijk heeft het centraal stellen van de cliënt een hoge prioriteit. Ik probeer dan ook altijd, waar mogelijk, rekening te houden met uw wensen en omstandigheden. Coaching is een grote taak van de diëtist. Na het geven van de adviezen, zal ik u dan ook proberen te motiveren en ondersteunen om het advies daadwerkelijk op te volgen.

Spreekuurlocaties: Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug), Koudum, Oudemirdum en Warns.

Marianne Wind

Mijn naam is Marianne Wind (links op de foto). Na het afronden van de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen heb ik de opleiding tot gezondheidswetenschapper (richting Gezondheidsvoorlichting en –bevordering) in Maastricht gevolgd. Tijdens en na deze opleiding ben ik een aantal jaren in het onderzoek werkzaam geweest. Ik heb mij vooral bezig gehouden met projecten die als doel hadden kinderen en jongeren gezonder te laten eten. Ook ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Diabetes Federatie. Sinds 2013 werk ik bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren.

Het geeft mij voldoening als ik mensen kan helpen bij het veranderen van hun eetgewoontes. Gezonder eten klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Een beter inzicht in eigen gewoonten en kennis over gezonde voeding zijn nodig om eetgewoonten op een goede manier te veranderen. Graag help ik u bij het volhouden van eenmaal nieuw aangeleerde gewoontes. Sinds 2014 heb ik mij onder andere extra bijgeschoold op het gebied van emotie-eten. Kijk voor meer informatie onder Emotie-eten.

Spreekuurlocaties: Gorredijk en Heerenveen (Gezondheidscentrum Haskerbrug).

Margaretha Kussendrager

Ik ben Margaretha Kussendrager (rechts op de foto). In 2001 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na mijn studie ben ik als diëtist aan de slag gegaan bij een fabrikant van baby- en kindervoeding. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven heb ik er in 2016 voor gekozen om weer als diëtist aan de slag te gaan. Ik werk sinds 1 juni 2017 bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren. Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met onder andere diabetes, overgewicht, ondergewicht en maag/darm problematiek. Ik vind het een uitdaging om met de cliënt op zoek te gaan naar een methode die echt bij de cliënt past, zodat het niet een tijdelijk dieet maar echt een nieuwe leefstijl wordt.

Door mijn affiniteit met babyvoeding heb ik er voor gekozen om ook de opleiding voor kinderdiëtist te volgen. Goede voeding begint bij de basis en daarom vind ik het belangrijk (én leuk) om kinderen (en hun ouders) al op jonge leeftijd te leren wat een gezonde voeding is. Sinds 2020 werk ik met de methode Kinderdieetcreatie. Kijk voor meer informatie onder Methode Kinderdieetcreatie. Tevens volg ik bijscholingen op verschillende andere gebieden, zoals diabetes, maag- darmproblematiek en overgewicht.

Spreekuurlocaties: Balk, Emmeloord, Heerenveen (Burgemeester Falkenaweg 40) en Woudsend.

Julia Sas

Mijn naam is Julia Sas (niet op de foto). In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie kon ik aan de slag bij Diëtistenpraktijk De Friese Meren als vervanging van Marianne Wind tijdens haar zwangerschapsverlof. Nadat Marianne terug kwam, ben ik bij de praktijk blijven werken.

Mijn interesse in voeding, het contact met cliënten en hen helpen vind ik een hele prettige combinatie wat mijn werk als diëtist mooi maakt. In de behandeling staat voor mij de cliënt centraal. Ik vind het belangrijk om te blijven luisteren naar wat de cliënt wil en blijven kijken naar wat bij de cliënt past. Graag maak ik een persoonlijk advies op maat en help ik om dit advies op te volgen en vol te houden.

In 2020 heb ik de bijscholing van Kinderdieetcreatie gevolgd en werk ik met deze gezellige en kindvriendelijke methode. Kijk voor meer informatie onder Methode Kinderdieetcreatie.

Spreekuurlocaties: Gorredijk en Lemmer. Tijdens het zwangerschapsverlof van Minke (oktober 2020 t/m januari 2021) tevens spreekuur in Koudum, Oudemirdum en Warns.

Anne-Marie Fijnvandraat

Tijdens het zwangerschapsverlof van Minke (oktober 2020 t/m januari 2021), zal ik waarnemen in Heerenveen.

Spreekuurlocatie: Heerenveen (Haskerbrug).

Titel en kwaliteit

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Dit betekent dat iemand zichzelf niet zomaar diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek. Om onze kwaliteit te blijven waarborgen, staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding