Bellen met Diëtistenpraktijk De Friese Meren

Methode Kinderdieetcreatie

Kritische eters

Vindt jouw kind het lastig om bepaalde producten te eten? Wil jouw kind op geen enkele manier met de pot mee-eten? Zit je met je handen in het haar omdat u niet weet hoe je hem/haar zover krijgt? Is er vaak strijd aan tafel? Dit is niet nodig, elk kind kan alles leren lusten.

Aan de hand met de behandelmethode en spelmateriaal van De Kinder(di)eetcreatie gaan wij aan de slag om jouw kind alles te leren eten. Met deze methode sluiten we aan bij de belevingswereld van jouw kind. Hierdoor wordt hij/zij op een leuke manier betrokken en gaat zelf gelijk met eten aan de slag. Er wordt niet alleen met jou over jouw kind gepraat, maar we richten ons met vrolijke werkbladen rechtstreeks tot jouw kind, daardoor is hij/zij actief in de behandeling.

Poepproblemen

Heeft jouw kind problemen met de stoelgang? Dit wil zeggen, buikklachten, obstipatie of diarree. Daar is met voeding van alles aan te doen. Daarvoor is bij jouw kind wel de kennis nodig wat dan zo belangrijk is om mee aan de slag te gaan.

Ook hiervoor maken wij gebruik van methode en spelmateriaal van De Kinder(di)eetcreatie. Hierbij maken we gebruik van leuke werkbladen met betrekking tot de belangrijke dingen om jouw kind alles te leren met betrekking tot het probleem en de “poepproblemen” op te lossen.

Overgewicht

Is jouw kind wat aan de zware kant en voelt zit hij/zij daardoor niet lekker in zijn vel? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan, maar dan wel op een leuke manier!

Jouw kind kan al op jonge leeftijd creatief en kindvriendelijk worden betrokken om zelf op ontdekkingsreis te gaan met het eten. Dit kan ook zeker als eten voor hem/haar niet zo vanzelfsprekend is. De eethelden van de methode gaan jouw kind op weg helpen op een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Wij houden rekening met de wensen, behoeften en gewoonten van jouw kind en het hele gezin.

In onderstaand filmpje krijg je een indruk van de methode.

Herkenbaar?

Maak dan eens een afspraak om te kijken wat we voor jou en jouw kind kunnen doen.

Onze diëtisten Julia Dijkstra-Sas en Margaretha Kussendrager zijn gespecialiseerd op het gebied van kritische eters, poepproblemen en overgewicht bij kinderen. Tijdens de consulten gaat jouw kind samen met de familie Hap Snap op ontdekking en beleeft hij/zij het eten en drinken op een hele eigen wijze. Op deze manier wordt hij/zij enthousiast om eten te gaan ontdekken en er mee aan de slag te gaan.

Begeleiding vindt plaats in Balk, Emmeloord, Gorredijk, Heerenveen, Lemmer, Sneek en Woudsend.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding