Bellen met Diëtistenpraktijk De Friese Meren

Je Moet Niks®

Een leefstijlcursus gericht op gezond gedrag en mentale fitheid

Heb je al vaker geprobeerd om gezonder te leven? Heb je het zoveelste dieetboek gekocht en ligt het weer in de kast? Stel jij je voornemens om nu toch écht meer te gaan bewegen steeds maar weer uit? Val je terug in oude patronen? Wil je diep van binnen graag beter voor jezelf zorgen, maar loop je weer vast? Herken je dat je een sterke behoefte hebt aan chocola of chips als je gefrustreerd, moe of verdrietig bent? Of ga je op dat soort momenten vaak scrollen op de telefoon of lekker op de bank hangen, terwijl je dat diep van binnen eigenlijk helemaal niet wilt? Voel jij je daardoor alleen maar futlozer? Misschien is de Je Moet Niks® cursus dan iets voor jou.

Wat onderscheid deze cursus van andere leefstijlcursussen?

Deze cursus houdt er rekening mee dat we als mens nou eenmaal niet houden van  veranderingen, dat we dingen graag blijven doen zoals we gewend zijn, dat we ons graag goed willen voelen en liefst zo snel mogelijk resultaat willen. Oftewel de cursus houdt rekening met de werking van ons brein. Je Moet Niks® is wetenschappelijk onderbouwd vanuit de positieve psychologie en Acceptance and Commitment Training (ACT). Je Moet Niks® is ontwikkeld door dr. Heidi Stiegelis.

Enerzijds sta je uitgebreid stil bij jouw innerlijke drijfveren om je leefstijl te veranderen, op een positieve manier. Waarom is het voor jóu belangrijk om gezonder te gaan leven? Dat is goed voor mijn gezondheid hoor ik je denken. Klopt, maar blijkbaar motiveert dat niet altijd voldoende om het écht anders de gaan doen, want dan had je dat toch allang gedaan? Maar ook al is het voor jou helder wat je wilt en waarom, vaak doen we het niet of we houden het niet vol.

Daarom sta je ook uitgebreid stil bij wat we jouw ongemak noemen, oftewel wat maakt het voor jou lastig om je leefstijl (blijvend) te veranderen en vol te houden. We gaan je dus niet vertellen wat je moet (of juist niet moet doen). Je moet niks, hoe heerlijk is dat! In deze cursus ligt de focus op het aanleren van vaardigheden, zodat je leert om te gaan met datgene dat het voor jou lastig maakt. Dat is voor iedereen anders. Denk daarbij aan gedachten als ‘’Zie je wel het lukt met toch niet’’, “Ik ben nou eenmaal een Bourgondiër” of “Ik kan toch geen nee zeggen tegen die traktatie van mijn collega?”. Of misschien reageer jij vooral op vervelende emoties of stress door chocola te eten en op je telefoon te scrollen.

Een uitkomstmaat van deze cursus is daarom mentale flexibiliteit. Het gaat over een leven leiden waarin je bewust kiest en doet wat jij belangrijk vindt, zelfs als je ongemak of tegenslagen ervaart. Mentale fitheid is dus een vaardigheid. Je kunt het trainen.

Kortom, wil jij graag lekkerder in je vel zitten, gewoontes doorbreken, trots kunnen zijn op jezelf, je zelfwaardering laten groeien, meer energie hebben, beter voor jezelf zorgen? Meld je dan nu aan.

Aanmelden:

  • Je meldt je aan via de aanmeldlink die je onderaan deze pagina vindt.
  • Je start met het volgen van de online video cursus. In korte duidelijke video’s leer jij de theorie begrijpen en kun je starten met oefenen.
  • Je kunt ook gebruik maken van het boek “Je Moet Niks”. Het boek kun je bestellen bij het aanmelden of aanschaffen wanneer je bij ons in de praktijk komt.
  • Na het afronden van de online video cursus volgen 5 sessies bij Marianne Wind, op locatie in Heerenveen of online. Je wordt binnen twee werkdagen na aanmelding gebeld om de eerste sessie in te plannen.
  • Deze gesprekken duren één uur en vinden om de twee of drie weken plaats. Tussen de gesprekken door oefen jij met de stappen die we besproken hebben. Hierdoor leer je jezelf echt vaardigheden aan waar je na het afronden van de cursus zelf verder mee kunt.
  • Na aanmelding krijg je toegang tot de Je Moet Niks®-Community, deze is gratis en je krijgt je voor onbepaalde tijd toegang.

Kosten en vergoeding

  • De prijs voor het totale pakket is €674. De cursus wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. De cursus is CRKBO erkend. Dat wil zeggen dat voor werknemers de cursus een erkende opleiding is en vergoed kan worden vanuit het opleidingsbudget van de werkgever. Door de CRKBO registratie is de cursus vrijgesteld van BTW.

Wil jij je aanmelden voor de Je moet Niks® cursus? Klik dan hier.

Wil jij voor je werkgever een individuele zakelijke offerte, stuur mij dan een e-mail. Voordeel is dat je werkgever dan gelijk de factuur kan betalen en jij niet zelf geld hoeft voor te schieten wat je bij je werkgever moet terug vragen.

Wil jij meer informatie over Je Moet Niks®? Klik dan hier.

Klaar om te beginnen?

Afspraak & contact

Zie ook: Tarieven & vergoeding